Jaké zaměstnanecké benefity dostáváte vy?

Po celém roce dřiny se těšíme na vánoční svátky, kdy si s rodinou alespoň trochu odpočineme. Obdarujeme se a hlavně strávíme společný čas. Pracovat je samozřejmě nutnost. V dnešní době je na trhu práce spousta volných míst a zaměstnavatelé se snaží získat pracovníky právě pro svou firmu. Musí se tak předhánět ve výhodách. Ať už je to výška mzdy, benefity nebo zkrácená pracovní doba. Jaké výhody máte v práci vy? Nebo začínáte přemýšlet, že po novém roce je ideální čas na změnu?prodavačka v drogerii.jpg

  • Fyzická práce

Pozice, kde se stále shání noví a noví zaměstnanci jsou právě na těchto pozicích. Každý má vysokou školu a pracovat rukama, jak se říká je pod jeho úroveň. Jedná se nejčastěji o práce v obchodech, ve skladech a různých restauracích, ale samozřejmě i o stavbařské práce. Problém je v tom, že se otevírají stále nové pobočky různých jídelních a obchodních řetězců, ale už nejsou lidi, kteří by na nich a v nich pracovali. Firmy nabízejí nejrůznější výhody a hlavně většinou nepožadují téměř žádnou kvalifikaci. Takže může nastoupit i člověk se základním vzděláním, který se chce učit novým dovednostem a je ochoten pracovat.
Co se nabízí?
V sázce je poměrně vysoký nástupní plat. Poslední dobou, je tato částka vyšší než v administrativních pozicích. Je to motivační pro potencionální zaměstnance. Zatímco práce v kanceláři je pro lidi lákavá z pozice zdánlivé pohodlnosti, za dřinu vás prostě zaplatí. Není výjimkou ani náborový příspěvek.
Nabízí se také kratší úvazky. Ať se jedná o matky na mateřské, studenty, rodiče s malými dětmi nebo důchodce je možnost pracovat méně hodin v týdnu než klasických 40.usmívající se květinářka.jpg
Mezi další výhody se může započítat příplatek na stravné, který je sice samozřejmostí, ale zaměstnavatel se může zatraktivnit jeho výší. Pak se můžeme setkat s kulturními a sportovní benefity, ať už formou lístků do divadla nebo poukázek, které můžeme uplatnit v posilovně.
V podzimním až zimním období dostáváme vitamínové balíčky na posílení imunity v nepříznivém počasí.
Konec roku je samozřejmě na odměny nejzajímavější. Dostávají se finanční odměny a také vánoční dárky.
Tohle nemá sloužit jako kampaň, aby šel každý hned teď pracovat rukama. To samozřejmě ne. Benefity se získávají ve všech profesích. Jen v těchto pozicích se zaměstnavatelé předhánějí, aby ukořistili nejlepšího pracovníka, protože jich stále není moc. Hlavní myšlenkou je, že by se člověk neměl za fyzickou práci stydět, bohužel tyto posměšky se občas slýchají, jak nemáš svou kancelář, si nula. Nejsi! Poctivě pracuješ a zasloužíš si za to být pořádně ohodnocen! A bez lidí co jsou ochotni pracovat rukama, bychom vlastně neměli vůbec nic a to je nutné si uvědomit.