Když olej, tak vybraný s péčí

Existuje velký výběr tuků, které lze použít na smažení. Na trhu najdete ty základní, mezi který patří typ řepkový a slunečnicový. Za zmínku však stojí i ostatní typy. Například ten kokosový dokáže vaše pokrmy provonět nádhernou kokosovou vůní. Naopak olivový dokáže změnit chuť celému salátu. Palmový využijete především při pečení a ty ostatní zase při speciálních pokrmech. Věřte zkrátka tomu, že každý typ tuku má nějaké využití. To však neznamená, že byste doma měli mít zástupce každého typu. Naopak, je to zcela zbytečné a v mnohých případech si bez některých typů tuků naprosto hravě poradíte.

Studená a teplá kuchyně potřebují něco jiného

Pokud zkrátka chcete kvalitní rostlinné oleje, na kterých byste mohli smažit, určitě budete vybírat ve specializovaných obchodech. Smažení je velmi nezdravý způsob úpravy jídla, a tak není od věci postarat se o to, aby se tento nezdravý způsob stal alespoň zdravějším. I to dokážete ovlivnit výběrem tuku. Proto popřemýšlejte o tom, co by vám mohlo při smažení více vyhovovat a to neváhejte zakoupit.

Když olej, tak vybraný s péčí
5 (100%)1